Amerikansk kartoffelsalat

4 pers.

Ingredienser

3/4 kg. kogte, kolde kartofler
2 hårdkogte æg
2 spsk. finthakket skalotteløg
3-5 stængler bladselleri
1 finthakket agurk
ca. 1 dl piskefløde
salt, friskkværnet peber
2-3 spsk. fransk sennep
2-3 spsk. vineddike
ca. 100 g mayonnaise
evt. lidt citronsaft

Pynt:
1 hårdkogt æg
1 tomat
hakket persille

Fremgangsmåde

Kartoflerne skæres i små tern og fyldes i en ret stor skål. Hakket hårdkogt æg, finthakket løg, bladselleri i strimler og finthakket agurk tilsættes og blandes med kartoflerne. Fløde, krydderier, sennep og eddike blandes og hældes over salaten. Alt blandes rigtig godt sammen. Pas på at kartoffelternene ikke ødelægges. Lad kartoflerne trække 10 minutter inden mayonnaisen tilsættes. Salaten skal IKKE svuppe i mayonnaise, men blot lige hænge sammen. Salaten stilles koldt i mindst 1 time og smages til med citronsaft og evt. mere krydderi.
Virker salaten tør, tilsættes blot lidt mere fløde. Pyntes med skiver af æg, tomatbåde og hakket persille ved servering.