4 pers.
Ingredienser
1 bk. små cocktailtomater
salt
½ dl olivenolie
2 fed finthakket hvidløg
lidt finthakket frisk chili
lidt finthakket frisk basilikum
Toaster:
12 små skiver hvidt brød
½ dl olivenolie
1 gedeosterulle
Salat:
400 g baby spinat
1 bk. rucola
½ bdt. frisk basilikum
50 g pinjekerner
Dressing:
4 spsk. valnøddeolie
1½ spsk. hvid balsamico
1 tsk. mild sennep
salt
Fremgangsmåde
Del tomaterne i halve, læg dem i et ildfast fad med skærefladen opad. Dryp dem med olie og drys med salt, hvidløg, chili og basilikum. Bag tomaterne i 30 minutter ved 200 grader.
Skær brødet i 2 cm. tykke skiver og læg dem i et smurt ildfast fad. Dryp med olie. Skær osten i skiver og fordel over brødskiverne. Drys med friskkværnet peber og dryp med olie. Gratiner i forvarmet ovn ved 200 grader, til brødene er fint gyldne, ialt ca. 15 minutter.
Rist pinjekerner på en tør pande, drys med en smule salt.
Bland dressingen. Skyl salat grundigt og slyng bladene fri for vand. Vend spinat, rucola og basilikumbladene i dressingen lige inden servering.
Anret salaten i tallerkner, læg tomaterne og drys pinjekerner over. Læg brødskiverne dekorativt ved.