Kødpie

4 pers.

Ingredienser

Dej:
150 g mel
70 g smør
1-2 spsk. vand

Fyld:
500 g hakket oksekød
1 løg
2 spsk. olie
250 g champignon
1 spsk. chilisauce
2 spsk. tomatpure
1 tsk. paprika
salt, friskkværnet peber
1 grøn peberfrugt
ca. 12 oliven
1 æg
æg til pensling

Fremgangsmåde

Hak det kolde smør i melet, og smuldr det grynet. Saml dejen med koldt vand. Læg det koldt, mens fyldet laves.
Pil og hak løget. Skær champignon og oliven i skiver og peberfrugt i korte strimler. Svits løg og kød i en dyb pande, til det smuldrer. Tag det op og svits champignonerne. Kom kødet tilbage sammen med krydderier, chilisauce, tomatpure, peberfrugt og oliven. Lad det varme godt igennem. Tag gryden fra varmen. Pisk ægget let sammen og vend det i. Smør et ildfast fad eller tærteform og kom kødfyldet i. Rul dejen ud og dæk fyldet. Skær kanterne til og lav et hul i midten. Pensl med æg. Bag pien i 30 minutter midt i ovnen ved 200 grader. Serveres med grønt salat.