Asiatiske frikadeller med dampet spidskål

4 pers.

Ingredienser

2 spsk. fish sauce
2 tsk. flydende honning
3 finthakkede forårsløg
1 lille knust fed hvidløg
2 tsk. fintsnittet citrongræs (af den inderste bløde del)
1 spsk. hakket mynte
2 spks. hakket koriander
300 g hakket magert kalve- og flæskesmåkød
2 tsk. olie til stegning
1 spidskål
evt. finthakket frisk, rød chili
400 g nudler
1 pk. Naan brød
Dip sauce:
4 spsk. limesaft
4 spsk. soyasauce
3 fintsnittede forårsløg
1 spsk. friskhakket koriander

Fremgangsmåde

Bland fish sauce, honning, forårs- og hvidløg med citrongræs, mynte og koriander. Ælt krydderblandingen med det hakkede kød – evt. i en foodprocessor. Del og form farsen til valnøddestore kugler, der steges sprøde i olie, sættes på små spid og holdes varme.
Rør ingredienserne til dipsaucen sammen i en skål.
Damp spidskålen i grøntbouillon, drys den evt. med lidt friskhakket chili og server nudler og Naan brød til.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik