Spansk risret

4 pers.

Ingredienser

140 g hel chorizo, skåre i tynde skiver
750 g søde kartoffeler, skrællet og skåret i tern
1 løg, hakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
2 frisk, røde chilier, udkernet og finthakket
50 g mandelflager
1 tsk. stærk paprika
1/4 tsk. røget paprika
4 dl vild risblanding
6 dl grøntsagsbouillon
2 squash, skåret i tynde skiver
1 håndfuld rucola, godt skyllet og slynget tør
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom mandelflagerne på en tør pande og rist dem, til de er gyldne – hold øje med dem – de må ikke blive brændte, krydr med paprika stil dem til side.
Kom chorizopølse på og steg dem til de bliver gyldne og sprøde, læg dem på fedtsugende papir.
Varm lidt olivenolie op på en pande og kom søde kartofler på, lad dem stege i et par minutter. Tilsæt så hakket løg, hvidløg og steg i endnu et par minutter, under omrøring. Tilsæt risene og lad det stege med et kort øjeblik, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld bouillon over, skru ned og lad det simre under låg i 10 minutter. Tilsæt de tynde skiver af squash. Sluk for varmen og lad det trække 10 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber peber. Bland chorizo i, drys med mandler og rucola.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik