Boller med blommefyld

14 stk.

Ingredienser

ca. 500 g mel
1 tsk. groft salt
50 g gær
2½ dl håndvarmt mælk
2 æg
75 g smør
75 g rørsukker
ca. 50 g smør, smeltet, til at dyppe i
Fyld:
blommemarmelade

Fremgangsmåde

Smuldr gæren i en skål, tilsæt den lune mælk og opløs gæren i mælken. Tilsæt smør og æg, rør det rundt. Tilsæt sukker og salt. Drys mel i lidt efter lidt, tag dejen ud på bordet og ælt den godt, til dejen er fast og slipper bordet. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til, stil den lunt og lad dejen hæve i 1 time.
Rul dejen ud til en pølse, del den i 14 stykker, som formes til boller. Lav en fordybning i hver bolle og kom blommemarmelade i. Luk bollerne godt til igen, så fyldet ikke flyder ud. Dyp dem i smeltet smør og stil dem i et stort, ovnfast fad – beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i endnu 15 minutter, inden de bages ved 180 grader i ca. 35 minutter. Hvis de ser ud til at ville blive for mørke, inden de er gennembagte, så dæk dem til med stanniol.