Braiseret lammebov med rodfrugter

6 pers.

Ingredienser

4½ dl rødvin
3½ dl mørk fond
4 stilke timian
2 stilke rosmarin
1 citron, delt i kvarte (økologisk)
5 laurbærblade
7 fed hvidløg, pillede og halveret
salt, friskkværnet peber
1 lammebov uden ben
Desuden:
3 gulerødder i grove stykker
1/4 selleri i grove stykker
4 store jordskokker, i grove stykker
2 persillerødder i grove stykker
2 porrer i store stykker, ca. 4 cm.
lidt sukker

Råsyltede tyttebær:
125 g tyttebær
2 spsk. rørsukker

Fremgangsmåde

Snør lammeboven samme ned kødsnor eller få din slagter til det. Varm lidt olie op i en gryde og brun den godt af på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber.
Læg den i et ovnfast fad, hæld rødvin og fond ved og kom timian, rosmarin, laurbær, citron og hvidløg ved. Pak stanniol over fadet, så det lukker helt tæt. Steg ved 200 grader i ca. 1½ time.
Tag stegen ud og lad den hvile lidt. Sigt stegeskyen ned i en pæn stor gryde. Tilsæt alle de groftskårne rodfrugter – altså IKKE porrerne -, sukker, salt og friskkværnet peber. Lad rodfrugterne koge møre, men så de stadig har bid. Lige inden rodfrugterne er færdige, kommes porrestykkerne i.
Skær stegen i tykke skiver, som lægges ovenpå kartoffelmos og med stegesky og rodfrugter ovenpå.

Tyttebær:
Drys tyttebærrene med sukker og lad det trække i 2 timer. Server til stegen.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik