Krydret laks med tomatsauce

4 pers.

Ingredienser

4 laksebøffer af 175 g, uden skind
3 spsk. sesamolie
1 håndfuld friske korianderblade, finthakket
fintrevet skal af ½ citron
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket

Tomatsauce:
250 g modne tomater
1 håndfuld koriander, hakket
2 fed hvidløg, fintrevet
salt, friskkværnet peber
olivenolie

Fremgangsmåde

Halver tomaterne og sæt dem med den skærefladen nedad i et ovnfast fad, beklædt med bagepapir. Bag dem ved 100 grader i 50 minutter, til de er møre. Tag dem ud af ovnen og hæld væden fra dem, i en skål. Hak tomaterne sammen med halvdelen af korianderen og vend det sammen med hvidløg, salt og friskkværnet peber.
Varm lidt olie op i en gryde og kom tomatblandingen og væden i, varm det godt igennem. Sigt det hele ned i en ren gryde, pres tomaterne godt med en ske, så al saft og smag kommer med. Lad saucen koge ind til passende tykkelse, smag til. Tilsæt resten af korianderen inde servering.

Kom sesamolien på en pande og varm den op til den er godt varm (sesamolie kan tåle høj varme). Steg laksebøfferne på begge sider, til den får en flot gylden stegeskorpe, skru ned for varmen og lad den nu småstege færdig i ca. 5-6 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Vend finthakket koriander sammen med citronskal og chili – fordel det ovenpå laksestykkerne. Server med ovnbagte kartofler.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik