Bouillabaisse

2 pers.

Ingredienser

1 fennikel, fintsnittet
4 fed hvidløg i tynde skiver
½ dl tør hvidvin
½ liter god fiskefond, den bedste fåes ved fiskehandleren
1 moden, aromatisk tomat, udkernet
1 spsk. smør
lidt olivenolie til stegning
havsalt, friskkværnet peber
8 tigerrejer, rå med skal
8 muslinger
2 rødtungefileter
et lille stykke gruyere ost, groftrevet
½ citron i både

Äioli:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
1 dl ekstrajomfruolivenolie
et nip safrantråde
2 fed hvidløg, presset
groft salt

Fremgangsmåde

Äioli:
Pisk æggeblommer med salt, sennep og presset hvidløg. Tilsæt olie et dryp ad gangen til at starte med, når først det har bundet sig lidt mere sammen, kan der tilsættes lidt mere ad gangen. Smag til med knuste safrantråde og salt.

Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg og fennikel, til det bliver blødt og gennemsigtig, det skal ikke tage farve. Hæld hvidvin ved og lad det koge op. Tilsæt fond og lad det simre i 4-5 minutter. Kom tomat i tern og smør i, smag til med salt og friskkværnet peber.

Del fiskestykkerne i 4 stykker og læg dem forsigtigt i suppen, så de kan dampe. De skal have ca. 2-3 minutter. Pil skallerne af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm. Læg dem i suppen sammen med muslingerne og lad suppen koge op.
Fordel i dybe tallerkner pyntet med revet ost og en klat aioli. Server med frisk ristet brød og citronbåde.