Æblesorbet med kokossmåkager

8 pers.

Ingredienser

4 æbler i små tern
5 dl vand
1 dl citronsaft
2½ dl rørsukker
½ dl flydende honning
korn af ½ stang vanilie
4 spsk. Sourz æblelikør

Kokossmåkager:
1 dl rørsukker
1 dl kokosflager
½ dl mel
1 knsp. bagepulver
2 spsk. lys sirup
2 spsk. mælk
75 g smør

Fremgangsmåde

Bland vand, sukker, citronsaft, honning, vaniliekorn og stang. Bring det i kog, læg låg på og lad det koge i 10 minutter. Lad det afkøle. Sigt æblestykkerne fra og gem lagen. Æblestykkerne skal ikke bruges. Kom æblelikør i den afkølede lage og kør det til sorbet i en ismaskine. Det kan også fryses i en beholder, mens der røres i det af og til under indfrysningen. Opbevares i fryser i lufttæt beholder.

Kokossmåkager:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Bland alle de tørre ingredienser sammen, tilsæt sirup, mælk og smeltet smør. Med en teske kommes dejen på en bageplade med bagepapir. Der må maks kommes 4 stk. på pr. palde, for de flyder meget ud. De skal bages i ca. 5 minutter, men hold øje med dem, så de ikke får for meget! Lad dem afkøle på pladen og skær dem i trekanter, mens de stadig er varme.

Anret sorbet i høje cocktailglas og stik en småkage-trekant ned i hver.