Pasta med oliven og tomater

2 pers.

Ingredienser

1 løg i tynde skiver
2 fed hvidløg, presset
1 dåse hakkede tomater
150 g tørret pasta, kogt al dente
2 spsk. basilikumblade, revet i mindre stykker
4 spsk. marinerede oliven
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op på en pande og sauter løg i 3-4 minutter under omrøring, til de bliver bløde og begynder at tage farve. Tilsæt presset hvidløg og hakkede tomater. Bring i kog, læg låg på, skru ned og lad det simre i 15 minutter. Kom det i en blender og kør til en glat sauce. Kog pasta i rigeligt, godt saltet, vand til det er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af. Kom saucen tilbage i gryden og lad det varme igennem igen. Tilsæt basilikum og oliven, krydr med salt og friskkværnet peber. Server til den friskkogte pasta.