Groft speltbrød

1 stort eller 2 mindre

Ingredienser

2½ dl kærnemælk
125 g knækkede hvedekerner
20 g gær
½ liter vand
1 spsk. groft salt
500 g speltmel
ca. 550 g hvedemel (det kan svinge)

Fremgangsmåde

Læg de knækkede hvedekerner i blød i kernemælk i mindst 6 timer ved stuetemmperatur.
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt salt, de udblødte kener og speltmel. Ælt hvede melet i lidt ad gangen. Læg dejen til hævning i en skål, dækket med film, stil det i køleskab natten over. Slå dejen ned og form 1 stort brød eller 2 mindre. Læg til hævning på bagepladen i 2 timer, under et fugtigt klæde. Bag ved 200 grader i ca. ½ time.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik