Rabarber med mascarponecreme

4 pers.

Ingredienser

Kompot:
1 bdt. rabarber
1 stang god vanilie, flækket
175 g sukker
½ spsk. vand

Mascarponecreme:
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilie af god kvalitet
250 g mascarpone
3 dl piskefløde
400 g gode makroner, let knuste
lidt marsala
70 g pinjekerner, ristede

Fremgangsmåde

Kompot:
Skær rensede rababer i små stykker og læg dem sammen med den flækkede vanilistang i en gryde. Drys sukker over og tilsæt vandet. Læg låg på og bring det langsomt i kog, det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere sukker, hvis rabarberne er meget syrlige. Efter ca. 8-10 minutter tages rabarberne op og den resterende lage koges ind. Hæld den over rabarberne og lad det køle helt af.

Mascarponecreme:
Pisk æggeblommer, sukker og vaniliekorn tykt og luftigt med en el-mikser, det tager ca. 10 minutter. Vend forsigtigt mascarpone i og derfter pisket flødeskum.

Dryp de letknuste makroner med lidt marsala.
Læg desserten sammen lag på lag i portionsglas eller i en skål. Først kompot så makroner og tilsidst creme, gentag indtil der ikke er mer. Stil på køl mindst ½ time inden servering. Lige inden servering drysses med lidt tør-ristede pinjekerner.