Kalvesteaks med grønsags “pasta”

2 pers.

Ingredienser

2 tynde kalvesteaks
1 fed hvidløg
lidt frisk persille
lidt frisk dild
lidt frisk esdragon
salt, friskkværnet peber

Grønsags”pasta”:
2 gulerødder
1 squash
1 sommerløg
25 g smør
1 dl hønsebouillon
1 dl tør hvidvin
saft af 1 appelsin
lidt frisk dild
lidt frisk esdragon

Fremgangsmåde

Dup kødet tørt og bankes evt. helt flade. Gnid dem med hvidløg, læg friske kviste af krydderurter på og drys med salt og friskkværnet peber. Fold dem sammen og fæstn dem evt. med en tandstikker. Varm en grillpande op og grill dem i 2 minutter på hver side.
Skræl gulerødderne og forsæt med at skrælle dem i lange spåner, skær spånerne igennem til lange tynde strimler som pasta. Hæld lidt kogende vand over, så de bliver bløde. Lad dem dryppe af. Skær squash i skiver og derefter i 1 cm. brede stave. Skær løget i tynde, halve skiver og snit dem så i strimler. Varm halvdelen af smørret op i en pande. Svits løget uden at det tager farve. Kom vin, bouillon og appelsinsaft ved og lad det koge lidt ind. Kom gulerødderne i og kog i 1-2 minutter. Vend squash i til de bliver lidt bløde, hvilket går meget hurtigt. Tag panden fra varmen og smag til med salt og friskkværnet peber. Pisk det sidste – kolde – smør i og vend med hakkede krydderurter til sidst. Server med det stegte kød.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik