Boller i karry a la Østen

2 pers.

Ingredienser

400 g hakket svinekød
salt, friskkværnet peber
1 lille løg, fintrevet
½ dl rasp
½ dl mælk
1 gulerod, revet
1 lille løg, revet
1 æble, revet
2 fed hvidløg, revet
1 persillerod, revet
1 spsk. vindruekerneolie til stegning
1-2 spsk. stærk karry
2 dl kogevand fra kødbollerne
1 dåse kokosmælk
salt, friskkværnet peber
1 lime

Desuden:
1 frisk, rød chili i tynde ringe
plukket koriander
høvlede strimler af frisk kokos

Fremgangsmåde

Rør det hakkede kød med salt. Rør friskkværnet peber, løg, rasp, mælk og til sidst æg i. Form farsen til kødboller, ca. på størrelse med en valnød. Kog kødbollerne i en stor gryde letkogende vand, med lidt salt i. Vandet skal småkoge hele tiden i ca. 6-7 minutter, de kommer op til overfladen når de er nok. Tag bollerne op med en hulske og gem kogevandet.
Kom de revne grønsager i gryde med varm olie, svits dem til de bliver bløde men de skal ikke tage for meget farve. Kom karry på og vend det godt rundt. Tilsæt lidt af kogevandet og lad det koge i et par minutter. Tilsæt kokosmælk og lad det koge i 10-15 minutter. Tilsæt lidt mere kogevand, hvis det er nødvendigt. Blend saucen med en stavblender og sæt det tilbage på varmen. Lad den koge i yderligere 10 minutter under omrøring, til den er blevet godt tyk. Smag den til med salt, friskkværnet peber og limesaft. Kom bollerne i og varm dem forsigtigt igennem.
Server med kogte ris og drys af chili, koriander og frisk kokos.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik