Lækre økologiske kuvertbrød

15 stk.

Ingredienser

25 g gær
2 dl økologisk kærnemælk
3 dl lunkent vand
2 spsk. rørsukker
1 tsk. groft salt
4 spsk. god olivenolie
300 g økologisk durummel
275-350 økologisk hvedemel

Desuden:
½ dl økologis olivenolie
2 spsk. groft salt

Fremgangsmåde

Smuldr gæren i en skål, tilsæt kærnemælk og vend og rør det godt til gæren er helt opløst. Kom salt, olie og sukker i blandingen og rør godt rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, til den slipper fingrene. Kom den tilbage i skålen, læg et viskestykke over og stil den lunt i 40 minutter.
Ælt den godt igennem igen og rul den ud til ca. 1 cm.’s tykkelse. Pensl dejen med olivenolie og drys med lidt salt. Rul dejen til en aflang pølse og skær den i 15 snegle. Stil dem på en bageplade et lunt sted, tildækket, og lad dem efterhæv i ½ time.
Drys dem med lidt salt og bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter til de er gyldne.
Gode som madbrød eller til en sandwich.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik