Fastelavnsboller

10-12 stk.

Ingredienser

50 g gær
2 dl mælk
75 g rosiner
50 g hakket sukat
50 g hakket pomerans
50 g cocktailbær, grofthakkede
ca. 550 g mel

æg til pensling

Fremgangsmåde

Udrør gæren i lunt mælk. Bland umeren i og tilsæt de sammenpiskede æg. Findel smørret i melet og tilsæt sukker, salt og revet citronskal. Kom det i væsken med gær og ælt dejen sammen. Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 45 minutter.
Ælt dejen igen og udrul den til en plade på 1 cm. tyk. Udskær den i firkanter på 6 cm.

Fyld:
Rør smør og sukker sammen og tilsæt rosiner, sukat, pomerans og cocktailbær. Fordel blandingen på dejfirkanterne. Fold hver dejstykke om fyldet.
Sæt bollerne med samemnføjningen nedad på bagepladen. Lad bollerne efterhæve 15 minutter. Pensl med æg og bag midt i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik