Surdejsbrød

2 stk.

Ingredienser

Surdej:
25 g gær
4½ dl vand
300 g sigtemel

Dej:
150 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
75 g af surdejen
3 tsk. salt
325 g pizzamel

Fremgangsmåde

Rør surdejen sammen. Dæk skålen til og lad den stå 2-3 dage ved køkkentemperatur. Rør i surdejen et par gange om dagen. Kom surdejen i en stor skål og tilsæt fuldkornsmel, en portion af surdejen, salt og det meste af pizzamelet. Dejen æltes nemmest på en maskine, tilsæt så meget mere mel at den slipper skålen og bliver elastisk og blank.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 2 timer. Tag evt. 75 g dej fra som gemmedej til næste portion.
Form resten af dejen til 2 brød, lad den efterhæve på bagepladen i ca. 1½ time, til de er dobbelt størrelse. Rids brødene og sæt dem på nederste rille. Bag dem ved 220 grader i ca. 35-40 minutter.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik