Tomatkylling med basilikum

4 pers.

Ingredienser

1 kylling ca. 1½ kg.
salt, friskkværnet peber
1 spsk. olie
400 g smagfulde, modne tomater
1 dl bouillon eller vand
1 fed hvidløg, presset
1 løg
1 tsk. paprika
1 dl friske basilikumblade
½ dl fløde 13%

Fremgangsmåde

Parter kyllingen i portionsstykker, gnid dem med salt og friskkværnet peber. Brun stykkerne på begge sider i en gryde i olie.
Skold og flå tomaterne, skær dem i kvarte og så i tern. Skær løg i tern. Kom tomater, bouillon, hvidløg, løg og paprika i gryden, læg låg på. Lad kyllingen simre i ca. 1 time til den er mør og gennemstegt. Hak basilikum. Tag kyllingestykkerne op og pisk saucen igennem med fløde. Kom basilikum i og smag til med salt og friskkværnet peber. Server med kartofler eller ris.