ølbraiseret svinekæber

4 pers.

Ingredienser

600 g svinekæber

Marinade:
1 løg
2 hele nelliker
6 hele peberkorn
1 pilsner
1 tsk. salt
friskkværnet peber

Braisering:
1 spsk. olie
4-6 svesker
2 strimler fintskrællet appelsinskal
marinade, sigtet
1 spsk. æbleeddike

Fremgangsmåde

Fjern den brede sene på kæberne. Bland marinaden og hæld den over kødet. Dæk det til og stil det koldt i 12-18 timer. Tag kæberne op af marinaden og dup dem tørre. Sigt marinaden og gem den.
Tag evt. sten ud af sveskerne og skær appelsinskallen i tynde, tværgående strimler.
Brun kødet i en sauterpande i olie. Hæld den sigtede marinade ved og bring det i kog. Skær sveskerne i strimler og tilsæt dem sammen med appelsinskal og æbleeddike. Sæt panden i ovnen ved 180 grader i ½ time med låg. Tag låget af og giv dem yderligere 45-60 minutter, til de er helt møre. Hæld jævnligt skyen over kødet. Hvis væsken dampes for meget ind, så tilsæt lidt vand. Smag skyen til med salt og friskkværnet peber.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik