Kalvekarbonader med kartoffelmos

4 pers.

Ingredienser

500 g hakket kalvekød
salt, friskkværnet peber
4 æggeblommer
4 dl piskefløde
10 skiver franskbrød
smør og olie til stegning

2 skalotteløg
3 dl frosne ærter
½ dl persille
salt, friskkværnet peber
et nip sukker

Kartoffelmos:
1 kg skrællede kartofler
2 dl mælk
50 g smør
salt, friskkværnet peber

Brunet smør:
150 g smør
½ dl persille

Fremgangsmåde

Bland kødet med salt og friskkværnet peber i en foodprocessor. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, dernæst 2 dl fløde, lidt efter lidt. Pisk resten af fløden let. Hæld farsen i en skål og vend fløden i. Stil farsen på køl i ½ time.
Skær skorperne af brødet og blend dem til de smuldrer. Form 4 karbonader af farsen med rund hånd og pander dem i brødkrummerne. Steg karbonaderne langsomt i smør og olie i 6-7 minutter på hver side ved middel varme. Hak løg og persille fint. Svits ærterne i lidt smør. Vend løg og persille i og smagt til med salt, friskkværnet peber og et nip sukker.

Kog kartoflerne og lav en god kartoffelmos.

Brun smørret til det er nøddebrunt og server det til.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik