Tomatsuppe med ristet aubergine

4 pers.

Ingredienser

Suppe:
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
10 tomater, aromatiske
olivenolie til stegning
½ frisk, rød chili
3 kviste timian
5 dl vand
1 dåse hele, flåede tomater
1 spsk. flydende, koncentreret hønsebouillon
salt, friskkværnet peber
lidt sukker

2 auberginer
olivenolie til stegning
salt, friskkværnet peber
1 stilk frisk timian

1½ dl finthakket bacon
1 dl persille
høvlet, frisk parmesan

Fremgangsmåde

Skær skalotteløg i skiver. Pil hvidløg og knus dem med den flade side af en kniv. Skær tomaterne i mindre stykker og svits dem i lidt olie i en gryde. Hak chilien fint. Hæld løg, hvidløg, chili og timian ned til tomaterne. Tilsæt vand, dåsetomater og bouillon. Lad suppen koge sammen ved middel varme i 20 minutter. Sigt det lidt efter lidt, mens der røres i tomatmassen med en kraftig piskeris. Hvis suppen er for tyk, så spæd med lidt vand. Smag til med salt, friskkværnet peber og et nip sukker.

Forvarm ovnen til 200 grader. Skræl auberginerne og skær dem i ca. 10 cm. lange stave. Varm olivenolie i en pande og steg dem i et ovnfast fad til de er gyldenbrune. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld stavene i et ovnfast fad og sæt i ovnen i 10 minutter. Kom auberginestavene i en gryde og stød dem til kompot med et piskeris. Tilsæt olivenolie og smag til med salt, friskkværnet peber og timian.

Steg bacon sprød og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Hak persillen. Læg en portion aubergine midt i hver suppetallerken. Hæld suppe ved og pynt med bacon, persille og lidt frisk, høvlet parmesan.