Skinke-/kartoffelbrød

4 pers.

Ingredienser

½ kg små nye kartofler
8 skiver parmaskinke
groft salt
4 skiver knækbrød
lidt smør
1 skalotteløg
2 spsk. olivenolie
1 bdt. persille
revet skal af ½ citron
salt, friskkværnet peber
citronsaft

Sennepscreme:
2½ dl creme fraiche
2 spsk. dijonsennep
salt, friskkværnet peber
flydende honning

Fremgangsmåde

Lad kartoflerne koge op i saltet vand, der skal bruges 1 dl salt pr. liter vand og tag så gryden af varmen. Lad dem stå med låg på, til de er færdige (på denne måde koger de ikke ud og får for meget). Pil kartoflerne hvis det er nødvendigt. Skær dem i skiver. Lav en kartoffelsalat af skiverne blandet med grofthakket persille, finthakket løg, olivenolie og citronskal. Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
Smør brødet og kom 2 skiver skinke på hver. Læg kartoffelsalat ovenpå og top så med en klat sennepscreme. Det bedste resultat fåes, hvis kartoflerne stadig er lune.