Sennepspanerede sild

4 pers.

Ingredienser

12 sildefilter
2 dl creme fraiche
3 æggeblommer
2 spsk. grov, sød sennep
1 spsk. dijonsennep
lidt smør og olie
1 dl mælk
rugmel til panering
salt, friskkværnet peber

Kapers-/dildsmør:
200 g smør
3 spsk. små kapers
1½ dl finthakket dild
1 skalotteløg

Fremgangsmåde

Rens fileterne, fjern rygbenene hvis de er i og klip finnerne af. Bland creme fraiche, æggeblommer, sennep og mælk i en skål. Smag til med salt og friskkværnet peber. Fold sildene sammen og læg dem i lagen. Lad dem stå i køleskab i mindst 30 minutter. Tag sildene op og vend dem i rugmel. Krydr med salt og friskkværnet peber. Steg dem brune og sprøde i en blanding af smør og olie.

Kapers-/dildsmør:
Brun smørret, men det må IKKE brænde på!! Varm det op, til det får en gyldenbrun farve. Hak løget fint og bland kapers, dild og løg i smørret.

Server med kartoffelmos.