4 pers.
Ingredienser
2 dl grønne linser fra Puy
3/4 liter vand
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
friskkværnet peber
Marinade:
1½ spsk. dijonsennep
1 dl ekstra jomfru olivenolie
1 spsk. sherry- eller hvidvinseddike
½ dl bouillon
salt, friskkværnet peber
Pynt:
50 g pinjekerner
Fremgangsmåde
Giv linserne et opkog i rigeligt vand og hæld det fra. Kom 3/4 liter vand, hvidløg, salt og friskkværnet peber ved og linserne og bring det i kog. Skum godt, når det koger og kog videre i 20 minutter. Fjern hvidløget og hæld vandet fra hvis det ikke er kogt helt ind.
Pisk marinaden sammen og smag til den med salt og friskkværnet peber. Hæld den over de varme linser. Stil dem køligt i mindst et par timer, så linserne kan opsuge det meste af marinaden.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, drys dem over.
Salaterne kan stå et par dage i køleskab.