Lækre baconfrikadeller med purløgssaucen

2 pers.

Ingredienser

200 g hakket kalv og flæsk
50 g bacon, skåret stykker
2 spsk. mel
1 løg, fintrevet
1 æg
1 dl vand
salt, friskkværnet peber
1 bdt. purløg
2 dl mælk
1 dl vand
1 terning grønsagsbouillon
20 g smør
1 spsk. mel
olie eller margarine til stegning

Fremgangsmåde

Bland kødet med bacon, æg, mel, mælk, løg, salt og friskkværnet peber. Rør farsen godt igennem og lad den stå i køleskab i ca. 10 minutter. Hvis farsen er for fast når den tages ud igen, så tilsæt lidt mere væske.
Form til frikadeller og steg dem på en pande i fedtstof.
Smelt smørret i en gryde og pisk melet i, til der dannes en smørbolle. Tilsæt vand, mælk og bouillontern, pisk det godt så der ingen klumper er. Lad det koge igennem et par minutter. Lige inden servering, tilsættes finthakket purløg, salt og friskkværnet peber. Server med kartofler.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik