Hel fisk med chermoulasmør

4 pers.

Ingredienser

2 rensede fisk a ca. 800 g (sandart, rødfisk, makrel eller knurhane)
1 citron

Chermoulasmør:
½ rød frisk chili, finthakket
1 citron
½ dl frisk koriander, hakket
½ dl friskhakket bredbladet persille
2 fed presset hvidløg
150 g blød smør
1 tsk. spidskommen
1½ tsk. paprika
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Smør:
Bland alle ingredienserne til smørret sammen. Husk at rive citronskallen i. Rør det hele godt sammen.
Skyl fiskene i koldt vand og tør dem godt med køkkenrulle. Skær 3 dybe snit på hver side af fiskene. Placer fiskene på hver sit store stykke alufolie.
Fordel kryddersmørret på begge sider af fiskene, så noget af smørret kommer ind i snittene. Skær citronen i skiver som fordeles på fiskene. Fold alufolien sammen omkring fiskene, så der fåes 2 lukkede foliepakker.
Læg de 2 fiskepakker på grillen i ca. 25 minutter, til fisken er gennemstegt. Vend forsigtigt pakkerne et par gange undervejs.