Piskning af flødeksum og æggehvider

Flødeskum fremkommer ved piskning af piskefløde; det klares nemmest med en el-mixer eller en food-processor. Man pisker så længe, at ‘bølgerne’ der dannes af piskeriset, bliver stående. Så prøver man om skålen kan vendes på hovedet. Hvis flødeskummet bliver hængende i skålen er den pisket nok. PAS PÅ ikke at piske for meget – så bliver skummet til smør.

Også æggehvider kan piskes til skum. Det tager noget længere tid end at piske flødeskum, så det kan stærkt anbefales at bruge enten el-mixer eller food-processor. Piskede æggehvider anvendes til fromager og suffleer; de sørger for at souffleerne hæver. Det er vigtigt, at der ikke kommer æggeblomme i æggehviderne, ellers kan man ikke piske hviderne stive. Også æggehvider skal kunne bestå ‘bunden-i-vejret’-testen.

Skal man både piske flødeskum og æggehvider, f.eks. til en fromage, pisk da æggene først.

Tidligere artikelKrydring
Næste artikelPortionsstørrelser