Jordbærsyltetøj

Ingredienser

  • Bevar smagen af sommer og danske jordbær.
  • Fyld fryseren og tilbered en vidunderlig jordbærsyltetøj, til når sæsonen er forbi.
  • Til ca. 2 liter: 1 ½ kg jordbær · ¾ kg sukker
  • 1 lille brev rød Melatin.

Fremgangsmåde

Del de skyllede, nippede jordbær og læg dem lagvis med sukkeret i en tykbundet gryde, der stilles lunt i ca. 1 time. Herefter varmes gryden langsomt op, så sukkeret er smeltet, inden saften koger. Lad det koge i 5 minutter. Melatin blandes med 1 spsk. Sukker og røres i. Lad det simre yderligere 2 minutter. Syltetøjet hældes på rene glas eller krukker og bindes til med det samme.

Velbekomme.

Tidligere artikelFestsange i alle afskygninger
Næste artikelDårlig Økonomi