Så er det Grill-tid!

Den danske mesterkok, Rasmus Kjær, har skrevet en bog om at grille.

I Grillbogen viser han os vej til grillens mangfoldigheder. Ved eksempelvis at benytte indirekte grillning, kan der braiseres og sauteres over de glødende kul, så hele måltidet kan tilberedes på grillen.

Rasmus Kjær præsenterer et moderne og uhøjtideligt grillkøkken med masser af nytænkning og opskrifter, der er enkle og nemme at gå til.
Prøv fx en hel kylling med rabarberkompot,
tunbøf a la nicoise, kalvecülotte BBQ med grillet polenta – og varme jordbær med vanilje til des-sert.
Retterne kan kombineres på kryds og tværs til alt fra det hurtige hverdagsmåltid over flerretters menuer til sommerens større sammenkomster på terrassen.

Bogen er opdelt i afsnit om skaldyr, fisk, fjerkræ, kød, grøntsager, desserter og brød og kager. Forrest er der ligeledes et afsnit om grillsaucer og marinader samt ideer til forskellige festlige sommerdrinks, der er velegnede til hyggeligt samvær om grillen. Desuden er der forslag til for-skellige grillmenuer.

Rasmus Kjær er manden bag en af Københavns toprestauranter, Restaurant Extra. Han deltog på det guldvindende danske hold ved verdensmesterskaberne i barbecue på Jamaica i 2003 og blev i 2002 kåret som årets kok i Danmark. Jes Buusmanns fotos bidrager til, at bogen også er en nydelse for synssansen.

Fakta om bogen
Titel: Grillbogen
Forfatter: Rasmus Kjær
Foto: Jes Buusmann
Omfang: 128 sider. Gennemillustreret i farver
Indbinding: Hæftet med flapper
Pris: 149 kr. (vejl.)

Udgivet den 22. marts 2005.

Tidligere artikelGræsk tærte
Næste artikelItalienske buffeter