Gedeostpie

Ingredienser

Dej:

  • 240 g (4 dl) hvedmel
  • 150 g kogte kartofler
  • 150 g smør
  • ½ tsk salt

Fyld:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g (4 stilke) bladselleri
  • 150 g (1-2 stk) porrer
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 150 g hel spinat
  • 2 æg
  • 2 dl fløde 13%
  • 300 g gedeost

Basilikumolie:

  • 2 bakker frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • ½ tsk salt

Gedeostpie

Dej: Kom hvedemel og kartofler i en foodprocessor og bearbejd til kartoflerne er smuldret.Tilsæt smør og salt og kør til dejen er samlet. Rul dejen ud og læg den i to aflange metaltærteforme med løs bund eller i en form på cirka 20 x 30 centimeter. Bunden skal ikke forbage.

Fyld: Hak løg og hvidløg, snit bladselleri og porrer groft. Svits grønsagerne i olie i en sauterpande. Læg lå på og damp grønsagerne i tre minutter. Sluk kogepladen og lad grønsagerne stå ved eftervarmen i cirka tre minutter. Vrid den optøede spinat godt. Vend spinat, salt og peber i de varme grønsager. Pisk æg og fløde sammen. Skær gedeosten i seks til otte skiver.

Fordel de letafkølede grønsager på bundene, hæld æggeblandingen over og læg osteskiverne øverst. Sæt formene nederst i en kold ovn. Indstil på 225 grader og bag i cirka 35 minutter. Sluk ovnen og lad pierne stå ved eftervarmen i ti minutter.

Basilikumolie: Basilikumolie: Hak alle ingredienserne sammen – eventuelt i en minihakker og fordel basilikumolien over den varme pie og server straks.

Gedeostpie tilføjet af Dorthe.
Velbekomme.