Andeleverpate med sprød parmaskinke


Andeleverpaté med sprød parmaskinke

Ingredienser

  • 300 g andelever

 

Marinade:

  • ½ dl cognac
  • ½ dl olie
  • 1 fed presset hvidløg
  • 10 g smør

Fars:

  • 1 spsk rosa peberkorn
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 15 cornichoner
  • 500 g hakket kalvekød
  • 3 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • ¼ tsk stødt allehånde
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk groftkværnet peber

Tilbehør:

  • 6 skiver parmaskinke
  • cornichoner

Fremgangsmåde Andeleverpate med sprød parmaskinke

Bland marinaden sammen og lad andeleveren trække i den i 10-12 timer. Gem marinaden. Dup leveren tør og brun den på en pande i smør.

Fars: Hak peberkorn, løg i kvarte, hvidløg og cornichoner i en foodprocessor. Tilsæt kalvekød, æg, marinade, mel og krydderier og bearbjd farsen i 20 sekunder.

Beklæd en 1½ liters brødform med bagepapir og fordel halvdelen af farsen i formen. Læg leveren over og dæk med resten af farsen.

Sæt formen i nederste halvdel af en kold ovn. Indstil på 150° og bag i en time. Sluk ovnen og pateén stå ved eftervarmen i ti minutter. Afkøl pateén under pres.

Rist parmaskinkeskiverne på en pande eller i en mikrobølgeovn.

Mikrobølgeovn: Læg parmaskinkeskiverne mellem to stykker bagepapir på et fad. Tilbered ved 900 watt i fire til seks minutter.

Server patéen med ristet parmaskinke, cornichoner og rødbedesalat.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik