header

Torsk med fennikelsauté

Ingredienser

  • 4 stykker torskeryg á ca. 100 g (uden skind og ben)
  • 1 stor fennikelknold – ca. 300 g
  • 2 tsk olivenolie

Sauce

  • top og stok fra fennikel
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl hønsebouillon
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl piskefløde
  • 1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde

Drys torskestykkerne med lidt salt og lad dem trække. Skær top og bund af fennikelknolden, del den i kvarter og fjern stokken. Gem top og stok. Skær resten i tern på cirka en halv centimeter.

Sauce: Sauter den afskårne top og stokken i olivenolie, til fenniklen er blød og let gylden. Tilsæt finthakket hvidløg, hønsebouillon, salt og peber og kog under låg i ti minutter. Si saucen. Kog den et par minutter med piskefløden og smag til med salt, peber og citronsaft.

Kogning af torsk: Læg torskestykkerne på en smurt rist eller sigte og kom dem i en gryde med lidt koldt vand i bunden. Læg låg på, varm vandet op til lige under kogepunktet og lad torsken simre i fem minutter. Sluk kogepladen og lad gryden stå ved eftervarmen i cirka ti minutter.

Sauteret fennikel: Svits de fintskårne fennikeltern i olivenolie. Læg låg på og damp dem i cirka fem minutter. Sluk kogepladen og lad gryden stå ved eftervarmen i cirka fem minutter.

Varm saucen op og pisk den op med stavblender eller i en blender.

Anret torsk og fennikel i rækker på et fad og server saucen til, eller anret det som tallerkenret med tynd ring af sauce omkring fisk og fennikel. Server retten med flute.

Velbekomme.