Svinekød med soya, nudler og pastinakker (4 Pers.)

Ingredienser

  • 200 g tørrede ægnudler
  • 300 g pastinakker
  • 1 Pak Choy
  • kina- eller spidskål
  • 1/2 dl soya (ikke alt for salt)
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. hvidløg
  • 1 tsk. chili
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. maizena
  • 500 g svinekød i strimler
  • majsolie til stegning
  • 4 skalotteløg
  • salt
  • sukker
  • citronsaft
  • 50 g salte peanuts
  • 3 forårsløg
  • 2 agurker
  • salt
  • 1 tsk. chili (mængde efter smag)
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. rørsukker
  • 3 spsk. mild kryddereddike
  • 1 spsk. frisk koriander

Fremgangsmåde

Kom nudler i lunkent vand i 15 min. Si vandet fra og lad dem dryppe af. Skær de skrællede pastinakker ud i tynde strimler. Skyl og del kålen i mindre stykker og hak ingefær, hvidløg og chili. Bland soya, ingefær, hvidløg, chili, citronsaft og rørsukker sammen i en skål. Bland maizena op i 1 spsk. vand og vend svinekødet heri. Varm en teflonpande op. Kom først olien på, og steg pastinakker og hakkede skalotteløg et par min. Tilsæt derefter kålen i 1/2 minut. Kom blandingen i en skål. Gentag processen med nudlerne, og brug lidt mere olie. Varm panden yderligere op til kødet, og steg det af to gange. Til sidst i stegningen tilsættes soyablandingen – steg det så længe, at soyaen næsten er væk, og kødet er færdigt. Smag til med salt, sukker og citronsaft. Vend det hele sammen med hakkede peanuts og forårsløg skåret i tynde ringe.

Syltede agurker i chili og rørsukker
Skræl agurkerne, tag kernerne ud med en ske, og skær dem i både på 1 cm. Vend dem i salt, og lad dem trække 1 time.
Hak chili og skær hvidløg i tynde skiver. Giv chili, hvidløg, rørsukker og kryddereddike et hurtigt opkog. Lad det køle helt af. Skyl agurkerne for salt, dryp væsken af, og kom dem i lagen sammen med hakket koriander.

 

Velbekomme.

Comments

comments