header

Chokoladetærte

Ingredienser

150 g smør i små stykker
150 g mel
1 dl flormelis
75 g mandelpulver (finthakkede mandler)
2 spsk. koldt vand

Fyld:
4 dl sødmælk
50 g sukker
4 æggeblommer
50 g sukker
100 g kakao
40 g majsmel
1 dl kold sødmælk

Fremgangsmåde

Smuldr smør ned i melet. Tilsæt flormelis og mandelmel. Saml med koldt vand og stil dejen i køleskab i ca. 30 minutter.
Kog de 4 dl sødmælk med 50 g sukker. Rør æggeblommerne med de andre 50 g sukker, kakao, majsmel og koldt sødmælk – rør lidt af den kogende mælk i. Pisk blandingen i den kogende mælk og kog et par minutter. Lad kakaocremen af køle.
Rul 3/4 af dejen ud og beklæd en tærteform på ca. 24 cm. i diameter. Tryk siderne godt til kanterne og prik bunden med en gaffel. Forbag tærten i en 200 grader varm ovn i 10 minutter. Fordel cremen i tærten. Rul resten af dejen tyndt ud, stik den ud med julekageforme (stjerne og hjerter) og pynt toppen af tærten med dem.
Bag tærten i en 175 grader varm ovn ca. 40 minutter til fyldet er fast.