Safranboller med marcipanfyld

16 stk.
fryseegnet

Ingredienser

Safranboller:
1/4-½ g safran eller gurkemeje
1 spsk. kogende vand
75 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
50 g sukker
½ tsk. salt
ca. 500 g mel
50 g rosiner
1 æg til pensling

Fyld:
250 g marcipan
3-4 spsk. mælk
2½ dl piskefløde
evt. flormelis

Fremgangsmåde

Rør safranen ud i kogende vand. Smelt smør, tilsæt mælk og varm op til 37 grader. Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt sukker, salt og safranvand. Rør melet i lidt ad gangen. Vend rosinerne i med lidt mel og ælt dem i dejen. Ælt dejen blank og lad den hæve tildækket i 1 time.
Rul den hævede dej til en tyk pølse og del den i 16 lige store stykker. Form dem til boller og stil dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 220 grader i ca. 15 minutter. Stil bollerne til afkøling på en rist.
Skær et låg af de afkølede boller og udhul dem med en gaffel. Mos brødkrummerne sammen med groftrevet marcipan og mælk og fordel det i de udhulede boller.
Pisk fløden til skum og læg en skefuld i hver bolle. Læg lågene på og drys evt. med sigtet flormelis.

Comments

comments