Kardemommeknuder

Ca. 25 stk.

Ingredienser

425 g hvedemel (italiensk 00)
2 mellemstore æg, sammepisket
5 spsk. mild olivenolie
125 g sukker
15 kardemommekapsler, tag kernerne ud og stød dem i en morter
5 spsk. sød marsala
Desuden:
1 liter solsikkeolie
flormelis

Fremgangsmåde

Sigt mel ned i en skål. Form et hul i melet og hæld alle ingredienserne til dejen i. Ælt dejen godt sammen med en kniv og saml den med hænderne til en glat klump. Pak den i film og stil i køleskabet i ca. 1 time.
Tag dejen ud. Drys mel på bordet og gnid hænderne godt ind i mel. Rul halvdelen af dejen ud og skær med en klejnespore 8 lange og 1 cm. brede strimler ud. Bind en knude på hver strimmel. Gentag processen med resten af dejen. Varm olien op i en gryde og frituresteg kardemommeknuderne, til de er let gyldne. Lad dem køle af på fedtsugende papir og drys dem med flormelis.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik