Kardemommeknuder

Ca. 25 stk.

Ingredienser

425 g hvedemel (italiensk 00)
2 mellemstore æg, sammepisket
5 spsk. mild olivenolie
125 g sukker
15 kardemommekapsler, tag kernerne ud og stød dem i en morter
5 spsk. sød marsala
Desuden:
1 liter solsikkeolie
flormelis

Fremgangsmåde

Sigt mel ned i en skål. Form et hul i melet og hæld alle ingredienserne til dejen i. Ælt dejen godt sammen med en kniv og saml den med hænderne til en glat klump. Pak den i film og stil i køleskabet i ca. 1 time.
Tag dejen ud. Drys mel på bordet og gnid hænderne godt ind i mel. Rul halvdelen af dejen ud og skær med en klejnespore 8 lange og 1 cm. brede strimler ud. Bind en knude på hver strimmel. Gentag processen med resten af dejen. Varm olien op i en gryde og frituresteg kardemommeknuderne, til de er let gyldne. Lad dem køle af på fedtsugende papir og drys dem med flormelis.

Comments

comments