Sirupslagkage i hjertefacon

1 kage

Ingredienser

1½ dl mørk øl
1½ dl lys sirup
1 tsk. natron
200 g mel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. stødt nellike
1/4 tsk. stødt muskat
1/4 tsk. kardemomme
2 æg
75 g sukker
75 g farin
100 g smeltet smør

Fyld og glasur:
250 g flødeost naturel
75 g blødt smør
1 appelsin
150 g flormelis

Pynt:
kandiseret appelsinskal

Fremgangsmåde

Giv øl og sirup et opkog. Tag det af varmen, tilsæt natron og lad det afkøle. Bland de tørre ingredienser. Pisk æggene cremede med de 2 slags sukker og pisk smør og sirupsblanding i. Vend melblandingen i og fordel dejen i en smurt hjerteform (22 cm) eller en springform (24 cm.).
Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter. Tjek om den er gennembagt. Lad den stå i formen i 5 minutter før den vendes ud på en rist til afkøling.
Pisk flødeost sammen med blødt smør, fintrevet appelsinskal og flormelis. Del kagen i 2 bunde og læg dem sammen med halvdelen af cremen. Fordel resten som glasur. Pynt med kandiserede appelsinskal og lad kagen stå et køligt sted i mindst 1 time.

TIP:
Dejen kan også bages i en bradepande og skæres ud til hjerter eller blot deles i 2 bunde.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik