header

Roulade med appelsin/tranebærfyld

Ingredienser

Roulade:
4 æg
125 g sukker
75 g mel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Fyld:
1 appelsin
1 ps. friske eller frosne tranebær
150-200 g sukker
1½ dl creme fraiche 38%
1½ dl piskefløde

Pynt:
500 g marcipan
evt. frugtfarve

Fremgangsmåde

Pisk æggene stive med sukker. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og vend det i. Bred dejen ud på en bageplade med bagepair og bag kagen ved 220 grader i 8-10 minutter. Vend den ud på et stykke sukkerdrysset papir. Træk bagepapiret af, rul kagen sammen og lad den afkøle.
Kom fintrevet appelsinsakl, appelsinsaft, tranebær og sukker i en gryde og kog det, til bærrene brister – ca. 10 minutter. Hæld det i en skål til afkøling. Pisk creme fraiche og fløde stift og vend det sammen med den kolde tranebærkompot. Rul kagen op og smør cremen på. Rul kagen tæt sammen med fyldet og stil den køligt.
Rul marcipanen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og pak det omkring rouladen. Pynt evt. med blade og blomster af farvet marcipan.

TIP:
Rouladen kan også fint spises uden marcipan. Prøv evt. også at erstatte 3 spsk. mel med 2 spsk. kakao.