Indisk lammakølle

4 pers.

Ingredienser

1 lammekølle
1 tsk. stødt ingefær
5 fed hvidløg
1 knsp. kardemomme
1 stk. 3 cm. lang kanelstang
8 nelliker
1 tsk. kommen
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. cayennepeber
4 tsk. salt
4 tsk. citronsaft
2½ dl mandler
11/4 dl rosiner
2½ dl yoghurt naturel
½ dl flydende honning
½ tsk. saffran tråde
vand

Fremgangsmåde

Knus hvidløg, kanel, nelliker og kommen fint eller findel det alt sammen med citronsaften i en blender. Bland det med de øvrige krydderier. Stik nogle huller i køllen og kom krydderblandingen i dem. Resten af blandingen stryges over køllen. Findel mandler og rosiner i en blender sammen med yoghurt. Smør køllen med denne pasta og pensl til sidst med honning. Kom saffrantrådene i en lille skål og overhæld dem med kogende vand. Læg køllen i en stegeso og hæld efter 10 minutter saffran og iblødsætningsvandet samt yderligere lidt vand over køllen. Steg den under låg i ca. 2 timer ved 250 grader. Serveres med løse ris.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik