header

Kylling Americano

2 pers.

Ingredienser

1 lørdagskylling
salt, friskkværnet peber
1/4 tsk. hvidløgssalt
1/4 tsk. gurkemeje
1 tsk. bouillon
3/4 tsk. karry
3/4 tsk. løgsalt
3/4 tsk. sennepspulver
1/4 tsk. stødt nelliker
4 kopper mel
2 æg

Fremgangsmåde

Lav en melblanding af alle ingredienserne, undtagen kylling og æg. Tænd ovnen på 150 grader. Rør æggene sammen med 2 kopper vand. De kyllingestykker der er størst deles i 2-3 stykker, så der ialt er 10-12 stykker.
Kyllingstykkerne vendes i æggeblandingen og lægges til tørre. Efter ca. 5 minutter når kyllingestykkerne virker tørre (vigtigt!!), æltes de i melblandingen. Kyllingestykkerne steges i en frituregryde 3-4 stykker af gangen til de er gyldne, ca. 3 minutter.
Kyllingestykkerne lægges på en rist midt i ovnen i ca. 60 minutter. Resultatet bliver knasende sprødt.