header

Benløse fugle

4 pers.

Ingredienser

4 tynde skiver skært kalvekød (inderlår eller klump)
1 finthakket løg
100 g røget bacon i tynde strimler
salt, friskkværnet peber
20 g margarine
2 dl bouillon eller vand
1 laurbærblad
2 spsk. mel
½ dl fløde

Fremgangsmåde

Bank kødskiverne let og drys med salt og friskkværnet peber. Læg løg og bacon på og rul den sammen, luk med kødnåle. Brun fuglene i en gryde i margarinen. Tilsæt bouillon eller vand, samt laurbærblad og læg låg på. Lad “fuglene” simre møre i ca. ½-45 minutter. Tag dem op. Rør mel og fløde sammen og jævn skyen. Kog den igennem og smag til med salt og friskkværnet peber. Server med kartoffelmos. Der kan også bruges skært oksekød i stedet, så er stegetiden ca. 15 minutter længere.