header

Kalv med bagte rødder

4 pers.

Ingredienser

300 g skalotteløg
300 g små majroer
300 g persillerod
300 g gulerødder
3 knuste fed hvidløg
olivenolie
salt, friskkværnet peber
frisk salvieblade
1 dl balsamico
600 g kalveschnitzel
olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Pil løgene, skrub majroerne og halver de største, skræ persillerødderne og gulerødderne – skær dem i grove stykker. Vend grønsagerne i knust hvidløg, olivenolie, salt og friskkværnet peber. Drys dem med friske salvieblade og bag dem i ovnen ved 225 grader ca. 25 minutter.
Kog balsamico ind til 1/4, så det har konsistens som sirup. Skær kalveschnitzlerne i mindre stykker, læg et par salvieblade på hver, steg dem 2-3 minutter på hver side ved god varme og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Server de bagte rødder til og dryp med balsamico-sirup.