header

Vietnamesisk kylling

2 pers.

Ingredienser

2 kyllingebryst fileter
lidt frisk ingefær
3 fed hvidløg
½ frisk rød chili
½ dl soya
2/3 dl god balsamico
3 forårsløg eller 1 almindelig løg
2 mellemstore gulerødder
5 friske tomater
2 spsk. karry
ca. 250 g ris
½ dl piskefløde
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær kyllingebrysterne på tværs i ca. 1 cm. tykke strimler. Hak ingefær og hvidløg groft. Hak chilien fint. Put kyllingekødet i en plastikpose med soya, balsamico, ingefær, hvidløg, chili, salt og friskkværnet peber. Vend det hele sammen, bind knude på og lad det trække på køkkenbordet i 45 minutter. Vend posen et par gange undervejs. Snit løg fint. Skræl gulerødderne og snit dem i julienne. Skær tomaterne i både. I en wok svitses først løg i et minut over høj varme i lidt olie. Kom tomaterne i og steg yderligere i et minut. Husk at røre hele tiden. Tag grønsagerne op og hæld dem i en skål. Tag kyllingen ud af posen og steg kødet i 2 hold over høj varme i lidt olie. Det tager et par minutter. Drys karry over og vend alle kyllingestykkerne sammen med karryen. Hæld væden fra marinaden ved og lad den koge ned. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld grønsagerne over kødet og vend det godt sammen. Hæld fløden i wokken og lad den simre med kød og grønsager over svagere varme et kort øjeblik.
Server med ris.