header

Kylling med mozzarella og parmaskinke

4 pers.

Ingredienser

4 kyllingebryst fileter
4 skiver parmaskinke
3 skiver frisk mozzarellaost
1 tomat
4 blade frisk basilikum
dijonsennep

Grov tomatsauce:
1 ds hakkede tomater
1 lille løg
1-2 fed hvidløg
1 bdt. basilikum

Spinatsalat med pinjekerner:
1 bk. friske babyspinatblade
1 hånd ristede pinjekerner

Balsamico dressing:
1 flaske god balsamico
2-4 spsk. akaciehonning

Råstegte kartofler
4 bagekartofler i 1 cm. store tern

Fremgangsmåde

Kyllingebrystfileterne brunes på en pande i lidt olie. Krydr med salt og friskkværnet peber. Parmaskinke vikles om. Lægges i et ovnfast fad. Hvert bryst smørres med lidt sennep. Derpå lægges 1 skive mozzarella, en skive tomat og et basilikumblad. Sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Sauce:
Hak løg og pres hvidløg. Begge dele svitses i lidt olie. Kom tomaterne i og kog stille i ca. 20 minutter. Kom det hakkede basilikum i og smag til med salt, friskkværnet peber og et nip sukker.
Kartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm. tern. Brun dem i fedtet fra kyllingebrystfileterne og steg til de er møre i ca. 20 minutter.
Salat:
Vend de ristede pinjekerner i salaten når de er kolde.
Dressing:
Kog balsamicoen ned til 1/3 og smag til med akaciehonning. Afkøl og hæld på flaske eller glas. Kan stå i køleskab.