Rustik æblekage

Ingredienser

100 g smør
250 g mel
3/4 dl sukker
70 g grofthakkede valnødder
1 dl fløde
25 g gær
4 æg
4 skrællede æbler i tynde skiver
Pynt:
perlesukker og valnøddekerner
1 spsk. smør

Fremgangsmåde

Findel smørret i melet. Bland sukker og valnødder i. Lun fløden og opløs gæren heri. Tilsæt melblandingen. Pisk æggene let og kom det i melblandingen. Slå dejen sammen, til den er blank, og stil til hævning i ca. 45 minutter.
Efter hævningen fordeles dejen i en smurt form. Læg æblerne i tynde skiver som låg, og lad dejen efterhæve i ca. 15 minutter. Strø perlesukker, valnøddekerner og små klumper smør over kagen.
Sæt den i ovnen og bag den ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Kan evt. serveres med lun med iskold flødeskum.

Comments

comments