Zebrakage

Ingredienser

4 æg
4 dl sukker
4 dl mel
275 g smør
150 g mørk chokolade 70%
kakao
vanilie
75 g mandelflager

Fremgangsmåde

Smør en springform og drys den med sukker eller mel.
Varm ovnen op til 150 grader (almindelig ovn).
Pisk æg og sukker luftigt i mindst 5 minutter. Smørret deles i 2. Smelt det i 2 forskellige gryder. Smelt chokoladen sammen med smørret i den ene gryde. Når smørret er fingervarmt, hældes chokoladesmørret i halvdelen af dejen og det andet smeltede smør i den anden halvdel af dejen. Kakao tilsættes chokoladedejen og vendes forsigtigt i. Smør og mel tilsættes på skift, vend det forsigtigt i dejen. Der skal 2 dl mel i hver dej. Vanilie tilsættes den hvide dej, og de færdige deje hældes forsigtigt i springformen, lagvis. Slut af med et hvidt lag og drys med mandelflager. Bages 1 time.

TIP:
Da der ingen bagepulver er i denne kage, er det vigtigt at æg og sukker røres godt i starten – og at alle ingredienserne vendes FORSIGTIGT i. Ellers vil kagen ikke hæve, men falde sammen i stedet for. Åbn IKKE ovndøren før tiden er gået.

Comments

comments