header

Amerikanske chokolate chunk cookies

ca. 16 stk.

Ingredienser

150 g mørk chokolade
50 g hasselnødder
150 g sukker
150 g smør
1 æg
180 g mel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniliesukker

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 190 grader.
Hak chokoladen og halvdelen af nødderne groft. Blend sukker, smør og æg i en foodprocessor. Bland mel, bagepulver og vaniliesukker, de hakkede og hele nødder og den hakkede chokolade i en skål. Hæld smørblandingen ned i skålen med de tørre ingredienser og saml dejen med hænderne. Rul dejen til store kugler, ca. 4 cm. i diameter. Sæt dem på en plade med stor afstand. Når de bages, vil de flyde ud og blive dobbelt så store.
Bag kagerne i ca. 10 minutter, eller til de er gyldne i kanten. Køl dem af på en rist, inden de kommes i en kagedåse.