Pæretrifli

4 pers.

Ingredienser

1 ds. syltede pærer, 1 kg.

Creme:
3½ dl kaffefløde
1 stang vanilie
3 blade husblads
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
2½ dl piskefløde
100 g makroner
sherry eller portvin

Pynt:
reven chokolade

Fremgangsmåde

Begynd med cremen. Bring kaffefløde og den flækkede vaniliestang i kog. Udblød husbladsen i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende. Pisk lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm saucen til kogepunktet, den må IKKE koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen, knug husblads fri for væde og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Lad cremen blive kold. Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme.
Læg makroner i bunden af en skål og dryp med sherry eller portvin. Hæld lagen fra pærerne og fordel dem over makronerne. Hæld cremen over og stil desserten kold. Pynt med reven chokolade før serveringen.