header

Nøddetærte med mandariner og marcipan

6 pers.

Ingredienser

Nøddebunde:
2 æg
100 g sukker
75 g nødder
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Fyld:
4 dl piskefløde
1 ds. mandariner
50 g mørk chokolade

Pynt:
200 g marcipan
kakao eller reven chokolade

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker skummende. Mal nødderne gennem mandelkværn eller i en blender. Tilsæt de malede nødder, kartoffelmel og bagepulver med let hånd. Kom dejen i en velsmurt lagkageform og bag bunden i 12 minutter ved 200 grader. Lad bunden blive kold. Pisk fløden til skum. Hæld lagen fra mandarinerne og bland dem i flødeskummet sammen med hakket chokolade. Fordel fyldet på bunden. Rul marcipan ud og dæk flødeskummet med den. Pynt med et par mandarinbåde og drys kakao elelr reven chokolade over.