Nøddetærte med mandariner og marcipan

6 pers.

Ingredienser

Nøddebunde:
2 æg
100 g sukker
75 g nødder
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Fyld:
4 dl piskefløde
1 ds. mandariner
50 g mørk chokolade

Pynt:
200 g marcipan
kakao eller reven chokolade

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker skummende. Mal nødderne gennem mandelkværn eller i en blender. Tilsæt de malede nødder, kartoffelmel og bagepulver med let hånd. Kom dejen i en velsmurt lagkageform og bag bunden i 12 minutter ved 200 grader. Lad bunden blive kold. Pisk fløden til skum. Hæld lagen fra mandarinerne og bland dem i flødeskummet sammen med hakket chokolade. Fordel fyldet på bunden. Rul marcipan ud og dæk flødeskummet med den. Pynt med et par mandarinbåde og drys kakao elelr reven chokolade over.

Comments

comments